Många djur har en intelligens och ett känsloliv som på flera sätt kan liknas med människans. Elefanter är bara ett exempel, med sina exceptionella minnen och sättet de sörjer individerna de älskar.

Naturvårdaren och ”elefantviskaren” Lawrence Anthony räddade en flock elefanter som fick leva i trygghet i hans reservat. Där utvecklade han ett speciellt band med djuren, och efter Anthonys bortgång har sonen berättat för The New York Times om det förbluffande som hände.
 

Elefanter har länge jagats av tjuvskyttar för deras betar av elfenben. Den illegala handeln av elefantdelar har minskat den afrikanska elefantbefolkning så mycket att den nästan dött ut.

loading...

Den sydafrikanske naturvårdaren Lawrence Anthony är känd för sin räddning och rehabilitering av dessa ovärderliga – och traumatiserade – vilda djur.

loading...

En gång räddade Anthony en flock med vilda elefanter som annars skulle ha skjutits. Han utvecklade en unik relation med elefanterna som han räddade och skyddade dem alla i Thula Thula-reservatet i Zululand.

loading...

Men när Anthony gick bort för tre år sedan hände något häpnadsväckande. Bara några dagar efter hans bortgång vandrade två elefantflockar över två mil till hans hem.

loading...

Elefanterna stannade utanför hans hem i två dagar och två nätter utan tillgång till varken mat eller vatten. Många ser detta som ett tecken på att elefanterna sörjde Anthony.

loading...

Nästa morgon gav de sig av igen och påbörjade sin långa vandring hem.

loading...

Många har förbluffats efter att ha hört om elefanternas resa, och det förvånar oss inte.

loading...

 
Dessa vackra och majestätiska varelser och gång på gång rört mänskligheten med sin intelligens och sitt djupa känsloliv, och detta visar än en gång vilka fascinerande djur de är.

Blev du lika rörd av denna berättelse som vi? Dela den då med dina vänner så de också får läsa om elefantflockens otroliga resa till sin räddare.

Källa: The New York Times, Little Things