I den digitala världen vi lever i, är det svårt att veta vilka bilder som är äkta och vilka som justerats och ändrats med hjälp av dataprogram. Men trots att dessa fotografier är tillsynes overkliga, är detta faktiska fenomen, platser och händelser som tursamt nog fångats på bild. Man måste dock ta en extra titt på dem iallafall – så häftiga är de.

Världens största saltöknen Salar de Uyuni, Bolivia, täcker ett område lika stort om Skåne. För 40 000 år sedan var saltöknen en del av en gigantiskt sjö, men som med tiden torkade ut och bildade två mindre sjöar och saltöknen. Varje år utvinns ca 25 000 ton salt från området.

loading...

Walerian Walawski

En båt som ser ut att vara både flytande och flygande vid italienska ön Lampedusa.

loading...

Domenico Formichella

Slottsträdgården Schönbrunn Park i Wien, Österrike. Slottet dateras tillbaka till 1600-talet, och har sedan 1960-talet varit den mest besökta sevärdheten i staden. Slottet har huserat ett par historiska kändisar, varav en var en då femårig Wolfgang Amadeus Mozart som höll sin första konsert i festsalen.

loading...

Imgur

Ett ”lenticular cloud” är ett linsformat moln som ofta bildas vid kullar och berg som en följd av vindströmmarna. På grund av sin unika form, har dessa moln föreslagits vara förklaringen till UFO-åskådningar.

loading...

Brian Middleton

Det tunna isskiktet bildar ett häftigt geometriskt mönster, Schweiz.

loading...

Imgur

En halvt uppbränd stolpe som ser ut att sväva i luften.

loading...

Игорь Подгорный

Under renoveringen av en byggnad signerad franska stadsbyggaren Hausmann täcktes hela byggnaden med ett verklighetstroget konstverk i kanvas. Konstverket hade inspirerats av byggnadens verkliga utseende.

loading...

Flickr / Jaimie Rose

Klänning från Viktor&Rolfs vårkollektion år 2010, som ger illusionen av att modellen är tvådelad.

loading...

Viktor&Rolf

Skulptur i Nya Zealand som ser ut att vara inritad i landskapet.

loading...

Imgur

Undulatus Asperatus eller Asperitas är en molnformation, vars namn ungefärligt kan översättas till ”grovhet”. De är vanligast att skåda i de låglänta amerikanska staterna kallade ”The Great Plains”, under morgon eller lunchtid efter åskväder.

loading...

Flickr

En man släppte ned ett par Hula-Hoops (potatissnacks) i sitt kaffe och fick se en uggla titta tillbaka.

loading...

Twitter / Stuart Rutherford

En stor hög med stockar reflekterar sig i en vattenpöl.

loading...

500px / Florian Schaller

Oavsett om man tycker bilderna var vackra, häftiga eller fåniga kan man enas om att världen trots allt är fantastisk. Vissa misstror ändå fotograferna och menar att bilderna ändå är fejkade. Vad tror du? Dela gärna med dig av dina åsikter på Facebook!