Morissa Pena skulle precis kliva ur bilen och börja sitt skift på restaurangen Hooters, när hon av en slump får se en hemlös man i backspegeln. Det blev början på en livsomvälvande historia, inte bara för mannen utan också för Morissa. En återgivelse av händelsen publicerades på Facebook-sidan Love What Matters, och har över en helg fått över 60 000 gilla-markeringar och 18 000 delningar. Nedan kan du läsa den i sin helhet.

”Idag när jag parkerade utanför jobbet, råkade jag kasta en blick i backspegel och lade märke till den här mannen som satt på en trottoarkant rakt över vägen. Han heter Rick. Jag gick fram till honom och frågade om allt var bra. Han mumlade ett knappt hörbart ’nej’ och tittade ner och började snyfta. Jag frågade om han var hungrig. Han sa ’väldigt’. Jag hjälpte honom upp från marken och tog hans arm i min.”

loading...


Facebook / Morissa Pena via Love What Matters

”Jag presenterade mig för Rick och förklarade att jag jobbade här på Hooters och att vi skulle vara glada att kunna servera honom. Jag visade honom till bordet och sa att jag han kunde beställa vad han ville, jag bjuder. Ett annat bord köpte honom en efterrätt. Han var så tacksam… Han berättade att han var från Ohio och hade blivit påkörd av en bil, och att han inte kunde gå till sjukhuset då han inte ens hade ett ID.

Han visade mig sitt halsband, som har Phillipians 4:13 ingraverat i sig. Han berättade för mig att det var det enda han hade. Vi grät tillsammans. Han åt färdigt och sa att han aldrig skulle glömma mitt namn, mitt ansikte och hur jag givit honom hopp igen. Jag frågade om det var okej att ta en bild tillsammans, och han blev jätteglad. Han tog till och med fram en liten kam och kammade sitt skägg för vår bild. ”

loading...


Facebook / Morissa Pena via Love What Matters

”När han ställer sig för att gå, tar han av sig sitt halsband och ger till mig, och sa att han ville att jag skulle ha det. Jag var mållös. Det är jag fortfarande. Den här mannen gav mig den enda sak som hade något värde för honom. Det är en gåva jag aldrig kommer kunna återgälda. Jag kommer aldrig glömma Rick och de få ögonblick vi delade tillsammans. ”

loading...


Facebook / Morissa Pena via Love What Matters

”Snälla, kom ihåg att vara vänlig. Kom ihåg att hjälpa när du kan och att göra det osjälviskt. Om du kan, dela detta som en påminnelse, och också så att fler människor kan skicka positiva tankar till Rick och andra hemlösa människor som behöver det.”